NIEUW: STADLER Treasure Pro & Quest Pro

Gemaakt voor ontdekkingsreizigers

Motorkledingspecialist STADLER uit Duitsland presenteert ‘s werelds meest ventilerende 3-laags GORE-TEX laminaat motorpak met een zeer innovatief ventilatiesysteem.

Dit pak, bestaande uit de Treasure Pro jas en de Quest Pro broek, beschikt over het nieuwe SASS ventilatiesysteem, diverse ruime zakken en een comfortabele pasvorm. Het pak is geschikt voor gebruik onder veeleisende reis- en weersomstandigheden, zelfs voor offroad.

De buitenlaag van dit pak is gemaakt van 3-laags GORE-TEX laminaat. Dit ademend, klimaatregulerend membraan voorkomt absorberen van water aan de buitenzijde en  ophoping van transpiratie aan de binnenzijde.

In dit nieuwe motorpak zit het STADLER Air Scoop System (SASS, gepatenteerd) ingebouwd. Dit systeem werkt middels “luchthappers” die door waterdichte ritsen opengezet kunnen worden. Wanneer deze opengeritst zijn, zullen de luchthappers uit gaan zetten, vergelijkbaar met een parachute in de rijwind. Dit systeem zal frisse lucht opvangen en vervolgens door de gehele jas en broek geleiden. Ook bij hoge temperaturen en lage snelheden zal een variabele luchtstroom het lichaam verkoeling bieden. Door gebruik te maken van het 3-laags laminaat membraan en het ventilatiesysteem is dit motorpak inzetbaar onder allerlei weersomstandigheden.

‘’Met de nieuwe Treasure Pro en Quest Pro hebben we alles uit de kast getrokken. We wilden een pak ontwikkelen welke bestand is tegen alle mogelijke gebeurtenissen tijdens een motorrit. Ventilerend en licht in de zomer maar ook waterdicht en warm wanneer nodig.’’ Hans Jürgen Stadler, eigenaar van STADLER GmbH.

De Treasure Pro jas is uitgerust met CE-level 2 protectie op de ellebogen, schouders en rug. Een borstprotector is als accessoire verkrijgbaar. De in totaal 11 ventilatieopeningen op de armen, borst en rug voorkomen warmte-ophoping. Verder bevat de jas 5 zakken: een binnenzak, een borstzak, een mesh-zak op de onderrug en twee verwijderbare, waterdichte zakken aan de voorkant. Er wordt gebruik gemaakt van twee spiraalritsen als sluiting voor de jas. Deze ritsen blijven ook goed werken wanneer ze vuil worden zoals bij offroad gebruik.

De Quest Pro broek is voorzien van CE-level 2 protectie op de heupen en knieën, twee buitenzakken met rits en twee grote cargo-zakken. Daarnaast beschikt de broek over 6 ventilatieritsen, dubbele riemlussen voor de gewenste motor zitpositie en een verhoogde tailleband op de rug voor een goede overlapping. Door de elastische tailleband en verschillende stretchpunten biedt deze motorbroek genoeg bewegingsvrijheid voor zowel het normale gebruik op verharde wegen als op onverhard terrein.

‘’Natuurlijk moet bewegingsvrijheid niet ten koste gaan van de veiligheid. Ons nieuwe pak is voorzien van uitsluitend CE-level 2 goedgekeurde protectoren.” Hans Jürgen Stadler. Naast de beschermende CORDURA stof wordt op de kritieke zones van zowel de jas als broek het zeer slijtvaste ARMACOR materiaal verwerkt.

Treasure Pro & Quest Pro vormen samen het nieuwste STADLER topmodel in de 3-laags GORE-TEX laminaat line up. Het SASS ventilatiesysteem zorgt ervoor dat het pak zowel in de zomer als in de winter gedragen kan worden en, anders dan bij STADLER Modul Evo, Active en Vision, hoeft het waterdichte, klimaatregulerende membraan niet los vervoerd te worden.

Dit textielen pak is naar verwachting v.a. eind april verkrijgbaar in de kleurstelling lichtgrijs/grijs/zwart. In herenmaten: 48 – 62, 98 – 118 verlengd en 25 – 31 verkort en in damesmaten: 36 – 46, 76 – 84 verlengd en 19 – 24 verkort. Zoals gebruikelijk bij STADLER, vallen verschillende kleurencombinaties en maatwerk binnen de mogelijkheden.