Pando Moto

Pando Moto - Function, Style, Protection.

Het Litouwse Pando Moto is in 2011 opgericht door Marius Biel. Een gepassioneerde motorrijder welke destijds niet de juiste balans tussen veiligheid en looks kon vinden tijdens de zoektocht naar een motorjeans. Sinds die tijd is Pando Moto uitgegroeid tot een premium motorkledingmerk.

Veiligheid van de Pando Moto kleding

Door de juiste technologieën en materialen te combineren met Europese productie wordt extreme veiligheid gegarandeerd. Er wordt gebruik gemaakt van uitsluitend hoogwaardige materialen zoals DuPont Kevlar®, Cordura®, Dyneema®, Armalith® en Coolmax®. Voor de impact protectie wordt gewerkt met Sas-Tec® of D3O® protectoren. Pando Moto is één van de eerste merken die een volledig CE-goedgekeurde motorkleding lijn op de markt bracht. En nog steeds is dit het belangrijkste element binnen de organisatie. Ook alle huidige producten zijn goedgekeurd volgens de meest recente EN 17092 CE-norm.

Vooral het relatief nieuwe materiaal genaamd Dyneema® wordt steeds meer gebruikt in de collectie. Dit materiaal is 15 keer sterker dan staal en heeft een zeer goede ademende functie. Dyneema® kan op verschillende manieren verwerkt worden. Bijvoorbeeld door deze te verweven in een denim stof, hierdoor krijg je een slijtvaste stof en is er geen tweede beschermlaag nodig. Een voorbeeld hiervan is de Steel Black jeans. Daarnaast kan deze stof ook gecombineerd worden met een stretch-stof. Het resultaat hiervan is de beschermende onderkleding genaamd ‘SKIN’ en ‘SHELL’. Deze combinatie zorgt voor slijtvaste en comfortabele onderkleding.

Stijlvolle motorkleding

De styling is desalniettemin niet ondergewaardeerd. Aan de beginstadia van de slim-fit jeans trend was Pando Moto druk bezig met het ontwikkelen van een jeans met dezelfde fit i.c.m. de beschermende factoren. Ook veiligheidsaspecten zoals protectie wordt op vaak creatieve wijze verwerkt. Zoals via een rits aan de zijkant van de broek of een onopvallende klittenband strook waardoor protectie vanaf de buitenkant van de motorspijkerbroek verwijderd en geplaatst kan worden.

Slim fit / Skinny fit motorjeans

De maatseries van het merk zijn breed te noemen. Buiten de reguliere confectiematen zijn ook lengte en/-of verkorte maten beschikbaar. Tevens zijn er verschillende pasvormen mogelijk. Denk aan; slim-fit, tapered fit en zelfs skinny fit jeans! Ook de hoogte van de taille wordt aan de hand van de jeans gewijzigd. Een skinny spijkerbroek heeft dan ook een regular of zelfs high waist.

Hand-made care

De productie wordt gestart door het uitkiezen van de juiste materialen. Draden en stik methodes. De wassing van de denim artikelen wordt verkregen d.m.v. lasertechnologie, dit bespaard veel water, energie en chemicaliën ten opzichte van het traditioneel meerder malen wassen om een vergelijkbaar effect te krijgen.

Pando Moto dealer bij jou in de buurt vinden? Bekijk de dealer locator!