IXON

IXON is een motorkledingmerk gemaakt door en voor motorrijders. Het bedrijf werd in 1996 in Frankrijk opgericht door Thierry Maniguet. Tegenwoordig is het een internationaal merk dat in meer dan 70 landen wordt gedistribueerd.

 

IXON is een internationale groep met 500 mensen die toegewijd zijn aan het merk. We zijn een internationale maar onafhankelijke groep: we beheersen onze waardeketen. Onze groep bevindt zich over de hele wereld en omvat:

 

  • IXON’s hoofdkantoor in Frankrijk;
  • het IX-LAB, het innovatie- en productielaboratorium gevestigd in het hoofdkantoor van IXON in Frankrijk, waar alle op maat gemaakte leren pakken voor onze professionele rijders worden vervaardigd;
  • een R&D-team in Frankrijk dat verantwoordelijk is voor innovaties voor de collecties en een R&D-team in ItaliĆ« gericht op innovaties voor de racerij;
  • onze eigen fabriek in Cambodja, die we volgens onze eigen werkprocessen hebben gebouwd en exploiteren;
  • twee dochterondernemingen in ItaliĆ« en Japan;
  • een inkoop- en kwaliteitscontroleplatform in China.

 

IXON is een toegewijd merk en het is onze taak om onze productgebruikers de allerbeste materialen te bieden. Wat we leren aan de top van het racen, proberen we weer te geven in ons assortiment. We dragen bij aan de prestaties van onze rijders en we verbeteren de rijervaring van de mensen die voor IXON-uitrusting kiezen. Van het circuit tot de weg zijn er twee drijvende krachten achter onze productontwikkeling: innovatie en technologie.