TCX

TCX – Laarzen en schoenen specialist

TCX is al jarenlang één van de meest toonaangevende motorlaars specialist in de motorbranche. De naam specialist zegt het al, er wordt enkel gefocust op schoeisel waardoor ook de kreet is ontstaan; ‘’Focus on boots’’. TCX motorlaarzen biedt het meest complete assortiment motorlaarzen aan. Denk aan; racing, off-road, tour of casual zoals motorschoenen daarnaast is er ook een volledige dames-lijn beschikbaar. Alle motorlaarzen en schoenen van TCX zijn uitgerust met zeer goede protectoren en zijn gemaakt van de meest slijtvaste materialen.

Gore-Tex Motorlaarzen

TCX heeft een Gore-Tex licentie waardoor zij ook Gore-Tex motorlaarzen en schoenen mogen leveren. Dit waterdichte membraan heeft de beste balans tussen de waterdichtheid en de ademende functie. Bij deze producten zit ook een garantietermijn van 5 jaar.

TCX schoenen

TCX staat al jaren bekend om zijn casual motorschoenen lijn. De ‘X-Street’ was dan ook de eerste CE-gecertificeerde motorsneaker. Deze schoenen zijn voorzien van enkel, hiel en neusprotectie, anti-slip zool en eventueel een waterdicht membraan. Perfect voor gebruik op en naast de motor. Vanaf heden zijn alle schoenen voorzien van een Ortholite® Binnenzool, Groundtrax® buitenzool, D3O® enkelprotectie en de door TCX ontwikkelde Z-Plate technologie.

Gekozen door professionele rijders

De laarzen worden al jaren gekozen door rijschoolhouders, of andere fanatieke motorrijder gekozen. Een van de meest gekozen laarzen voor de high-end gebruiker is bijvoorbeeld de TCX Infinity. Deze laars werd ook gebruikt door de Koninklijke Nederlandse Marechaussee en nog veel meer professionele instanties.

MotoGP

Ook in de racerij is TCX vanaf het begin al aanwezig. Meerdere MotoGP rijders racen met de laarzen uit Montebelluna. Veel technologieën worden in deze sport ontwikkeld en getest. De RS2 is bijvoorbeeld de eerste motorlaars voorzien van een pomp-systeem en alom geprezen door coureurs. Het pompsysteem zorgt ervoor dat de laars naar de voet afgesteld kan worden.

TCX Dealer Locator