Belstaff

Belstaff wax katoen jas

Opgericht in 1924, in Staffordshire, Engeland, door de innovatie van het eerste waterbestendige wax katoen. De jas die hieruit voortkwam is omschreven als de eerste motorjas ooit. Het merk stond dus aan de beginstadia van de motorkleding industrie. De klassieke Belstaff jas van wax katoen met riem werd dan ook direct gezien als de benchmark binnen motorkleding wereld.

Door vele gedragen

Door de jaren heen is het merk gedragen door enkele legendes. Namen zoals; T.E. Lawrence, Amelia Earharten Che Guevera en modernere namen alsook David Beckham, Ewan McGregor, Rihanna. Maar ook Britse coureurs zoals Max Chilton en Sammy Miller kozen zelf voor dit exclusieve merk!

De Belstaff Trialmaster & Brooklands jas

De klassieke modellen van Belstaff zoals de Trialmaster en de Brooklands zijn verkrijgbaar in wax katoen en leer en beschermen je tegen alle weersomstandigheden. Motorjassen van Belstaff staan bekend om de heritage die erachter zit. Deze twee modellen lijken veelal op de motorjas waar het allemaal bij begon. Inmiddels in de collectie uitgebreid naar een volledige motorkleding lijn.

De Long Way Up collectie

Long Way Up is een Engelse televisieserie op Apple TV die op 18 september 2020 debuteerde en een motorreis documenteert welke in 2019 door Ewan McGregor en Charley Boorman werd ondernomen. Tijdens deze motorreis wordt er gebruik gemaakt van de Belstaff Long Way up motorkleding. Ewan & Charley dragen een meer klassieke Long Way Up jas welke gemaakt is van 12oz Wax katoen. Maar ook een gelamineerde Gore-Tex Pro variant welke volledig gemaakt is van 3L Gore-Tex laminaat.

Belstaff dealer locator